lauantai 19. lokakuuta 2019

Ensimmäinen valmis Art Journalini


Tässä on siis ensimmäinen Art Journal, jonka olen saanut täytettyä. Se  oli alun perin mustakantinen, ei sidottu, vaan kierreselkäinen. Yleensä tykkään tehdä Art Journal-sivuja valkoiselle paperille, joten ostin valmiin kirjan.

Täytin sivut ensin, siihen meni useampi vuosi, kun tein sitä kaiken muun ohessa aina silloin kun muistin. Kannet koristelin viimeiseksi. Rypistelin ihan tavallista ruskeaa pakkauspaperia ja liimasin sen kansiin. Sitten peitin kannet gessolla, jonka kuivuttua maalasin päälle turkoosinsinisellä akryylimaalilla. Päälle ripottelin vihreää ja kullan väristä glitteriä. Kierteet peitin paksulla kuviollisella puuvillakankaalla. Liimasin viereen kullanvärisen nauhan. Lopuksi liimasin postikortista leikatun kukan kuvan keskelle.

Otin tavaksi antaa kirjoilleni  myös nimet. Tämän nimi on "Unelmien kimaltelevat ulapat."

Esittelen tässä parin kuvan verran kirjan sisältöä:


Pohjustin sivun väripaperisuikaileilla. Liimasin päälle joitakin lehdestä leikattuja kuvia. Tein vihreällä värillä leimasinkuvioita. Liimasin vielä päälle joitakin kaupasta ostettuja kuvioita (perhoset ja vasemmalla oleva kukka). Keskellä oleva sininen osa on väritetty huopakynällä. Mielestäni kierteiden olemassaolo tuo pienen ongelman, kun keskelle jää väkisinkin valkoista. Ainut hyvä puoli niissä on se, että on tilaa tehdä vähän paksumpiakin sivuja, kun ei tarvitse pelätä, että kirja ratkeaa keskeltä. Kuitenkin luulen, että kierrevihkojen käyttö jää tulevaisuudessa minulta vähemmälle. En halua, että kuvaan tulee valkoinen railo.


Tässä pohjustin alaosat tapettikuvioisella kuviopaperilla. Yläosan musta tausta on kaupan paperipussista. Puut on tehty leimasimella, perhoset leikattu nuottipaperista ja ruusujen kuvat ovat vanhasta pöytäkalenterista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää kollaaseja